Eksamensnerver bør afskaffes!

"Kender du èn der går med eksamens-nerver?"

"...eller en der fortjener at bestå sin eksamen?"

Ring for en uforpligtende samtale - 2272 3354

Grundlæggende mener jeg at eksa-mensangst bør afskaffes - og det vil jeg gøre mit til! Lidt kriller i maven er ok, det gør bare at man er sat op til at´præstere, til at yde noget.

Men den altoverskyggende, nagende usikkerhed er der ingen der vinder ved. Og så er det surt! At forberede sig, læse, måske læse og renskrive noter, for så at "crashe" på dagen. Eksamens-nerver bør afskaffes fordi det ikke er fair. Og det kan lade sig gøre!

Man kan lære at slappe af, forberede sig, tage dybe vejrtrækninger. Det hjælper...lidt.

Der er primært to måder at blive nervøs på, 1) manglende tro på at man er god nok - enten specifikt til det pågældende emne, eller værre - mere generelt. 2) man skaber mentale skræk-scenarier...ser sig selv gå i stå, eller fjumre rundt ved tavlen. Og føler så effekten af scenarierne ...HER & NU - selvom der er 6 uger til at det går HELT galt. Det er generelt opskriften på bekymringer. Punkt 1 medfører oftest punkt 2.

Hypnose er et super værktøj til at ændre begge dele, opbygge en indre tro på at man kan, at man er dygtig, velforberedt m.m. En indre tro, skaber en indre ro! Og når man i den afslappede hypnotiske trance ser sig selv med succes, vil ens tanker reorganiseres i en mere positiv og produktiv retning. Derved føler man sig mere rolig og parat til udfordringen. Følelse følger tanke.

Et konkret eksempel var en ung fyr med Asberger-syndrom, der stillede op til en TV-quiz for børn. Tanken om at der ville sidde en masse jævnaldrende og kigge på, var skrækindjagende. Jeg satte ham i en let trance og lod ham opleve hvordan det ville være at se og føle sig som en tiger i situationen, det gjorde forskellen og han vandt quizzen...og checken! Hans mor stod overfor et udfordrende jobskifte og benyttede samme teknik, med succes.

Nu kan man måske undre sig over hvordan man kan føle sig som en tiger, men det ubevidste har ingen rationelle betænkeligheder, det gør hvad man beder det om.

Hånden på hjertet... eksamensangst er heller ikke en rationel tankegang - så ville det ikke være et problem. Udfordringen er løbske irrationelle tanker, der skaber angst, panik og usikkerhed, og det kan der gøres noget ved!

#præstationsangst #stress #eksamensangst #eksamensnervøsitet

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square