PEP, ASH & MindScaping   

"Uanset om du tror du kan eller tror du ikke kan - så har du ret!"

John Ford   

   PerformanceEnhancing Psychology er den mest “klassiske” psykologiske model af de tre her beskrevne. Ikke klassisk psykologisk i en Freudiansk og psykoanalytisk forståelse, men i at det handler om din identitet, rolle & image.

 

   Spørgsmålet er: Hvad er identitet? Eller hvad identificerer du dig med? Hvilke personlige kvaliteter?

 

   PEP går meget metodisk til værks, og optimerer, styrker, transformerer eller opbygger personlige kvalteter - som f.eks.at være vedholdende, intelligent, inspireret, optimistisk m.m. Og eliminerer en selvopfattelse som: “Jeg er jo ikke en vinder-type!” og lignende.

 

   Gevinsten ved at optimere sin selvopfattelse, er at vores identitet har en stærk tendens til at medføre positive over-bevisninger, stærke værdier og holdninger, at udvikle og/eller at benytte slumrende ressourcer og potentiale - naturligt og automatisk! 

 

   Avanceret SportsHypnose, sigter i højere grad på at udvikle evner og færdigheder, det man ofte kalder modeltræning. Når modeltræning foregår i en hypnotisk trance, er det væsentligt hurtigere at udvikle og lære bevægemønstre, attituder og strategiske handlemønstre.

   Desuden er ASH designet til de mere kropsligt orienterede, som top-atleter f.eks. ofte er.

   Hypnose - generelt - afhjælper stress og er en effektiv smerte-lindrer (trænings-skader), hvor dette er passende.

 

   MindScaping benytter en alfa-tilstand (en let, dagdrømmeagtig trancetilstand), der udmærker sig ved at “tale” højre hjerne-hemisfæres “sprog” - metaforer og symbolik. Det giver lejlighed til at overkomme begrænsninger hurtigt og effektivt, at udvikle kreative ideer og tankebaner, samt slippe stress og unødige bekymringer.